SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine Smrdljivc (www.smrdljivc.si), ki je v lasti Umetniškega ustvarjanja, Rok Bohinc s.p. (v nadaljevanju podjetje), so sestavni del vseh pogodb med spletno trgovino Smrdljivc in kupci izdelkov. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Smrdljivc ter pravice in obveznosti uporabnika in trgovine. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

PODATKI O PODJETJU

Umetniško ustvarjanje, Rok Bohinc s.p.,
Pod slemenom 12,

4294 Križe,

Slovenija,

MŠ: 7237499000

DŠ: 85239291

Zavezanec za DDV: NE

KONTAKT

Telefonska številka: +386 40 225 024

Elektronska pošta: info@smrdljivc.si

CENE IN PLAČILA

Zaradi dinamične narave poslovanja se ponudbe in cenik na spletni strani podjetja lahko spreminjajo.

Vse cene v spletni knjigarni so navedene v EUR, DDV pa ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Na voljo je zgolj plačilo s kreditno kartico.

Za proračunske uporabnike (javne zavode) omogočam plačilo preko eRačunov z odlogom plačila.

NAROČILO
Kupec izdelek naroči v spletni trgovini Smrdljivc preko nakupne košarice. Po oddaji naročila kupec klikne na gumb “Prikaži košarico”, kjer preveri število artiklov. V primeru če kupec poveča ali zmanjša število izdelkov, mora na koncu klikniti na gumb “Posodobi košarico”.

S klikom na gumb “Nadaljujte na blagajno” kupec pride na zadnjo stran, v kateri mora vnesti svoje podatke. Vsi zahtevani podatki so nujni za dostavo blaga; preko telefonske številke vas poštar lahko obvesti o dostavljenem paketu, elektronski naslov pa potrebujem, da vam pošljem potrdilo o opravljenem nakupu.

Na koncu potrdite, da se strinjate s pogoji poslovanja in kliknete na gumb “Kupite sedaj”. S tem tudi potrdite kupoprodajno pogodbo med podjetjem in kupcem.

Po opravljenem nakupu boste na elektronski naslov dobili potrdilo o nakupu. Potrdilo velja kot kupoprodajna pogodba. Na podlagi te pogodbe podjetje izstavi kupcu račun preko elektronske pošte. Če potrdila niste dobili v poštni predal, poglejte med vsiljeno pošto.

Vaše naročilo bo obdelano v najkrajšem možnem času in tudi o tem boste obveščeni na vaš elektronski naslov.

DOSTAVA

Naročeno blago bo poslano v roku petih delovnih dni (najverjetneje prvi četrtek po opravljenem nakupu, kupec pa ga bo prejel prvi petek ali prvi ponedeljek po opravljenem nakupu). Če se vam z nakupom knjige mudi, mi prosim pišite na elektronski naslov info@smrdljivc.si.

Naročeno blago dostavljam preko Pošte Slovenije in samo na območju Republike Slovenije. Poštnino plačam jaz. Za dostavo v druge države mi prosim pišite na elektronski naslov info@smrdljivc.si, vas pa že vnaprej opozarjam, da boste v tem primeru poštnino plačali sami.

 

 

PRAVICA DO ODSTOPA

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe/nakupa v 14 dneh od prejema blaga. O odstopu in nameravanem vračilu me najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga pisno obvestite na e-naslov info@smrdljivc.si ali po navadni pošti na Rok Bohinc s.p., Pod slemenom 12, 4294 Križe.

Prejeto blago mi morate vrniti nepoškodovano, v popolnih količinah in originalni embalaži v 14 dneh po tem, ko ste me obvestili o odstopu od pogodbe. Blago mi pošljite na naslov Rok Bohinc s.p., Pod slemenom 12, 4294 Križe.

V primeru vračila ste sami dolžni nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi blaga v moje poslovne prostore. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe in vračila že prejetega nepoškodovanega blaga na stroške kupca, bom kupcu v roku 14 dni vrnil prejeto kupnino na račun, ki ga bo navedel kupec.

V primeru vračila mi boste morali posredovati vaše osebne podatke, številko tekočega računa ter kopijo računa. V 14 dneh od prejema paketa vam bom nakazal kupnino za vrnjeno blago. Pred vračilom kupnine vam praviloma ponudim zamenjavo blaga.

Jaz osebno odgovarjam za stvarne napake prodanih knjig ali drugega blaga skladno z veljavno zakonodajo. Reklamacije sprejemam na telefon 040 225 024 (od ponedeljka do petka, od 9.00 do 16.00) ali na elektronski naslov info@smrdljivc.si, rešil pa jih bom v najkrajšem možnem času.

V primeru spora je za rešitev spora pristojno sodišče v Kranju.

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Za uspešno izvajanje storitve dostave v spletni trgovini naročenega blaga za kratek čas hranim vaše osebne podatke. S temi podatki bom ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

REKLAMACIJE IN INFORMACIJE

V primeru preklica neobdelanega naročila, zamenjave blaga z napako, pritožbe, reklamacije, za pomoč in dodatne informacije sta vam na voljo e-naslov info@smrdljivc.si ter telefonska številka 040 225 024 (od ponedeljka do petka, od 9.00 do 16.00). Odgovorim takoj ko lahko, ampak nisem pa ves čas pri računalniku.